Go Back
+ servings

Kuře S Parmezánovou Krustou Longhorn

Lahodný pokrm s křupavou parmezánovou krustou, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Americká
Keyword: kuře, parmezán, hlavní chod, recepty, pohodlná jídla
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 1 celé kuře asi 1,5 kg
  • 100 g parmezánu nastrouhaného
  • 50 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Instructions

  • Rozprestrete kuře na pracovní desku a osolte ho zevnitř i zvenčí.
  • V míse smíchejte strouhaný parmezán, strouhanku, česnek, tymián, papriku, sůl a pepř.
  • Potřete kuře olivovým olejem a rovnoměrně posypte směsí z parmezánu.
  • Položte kuře do pekáče prsou nahoru.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Pekáč vložte do trouby a pečte 1 hodinu.
  • Po 30 minutách pečení kuře zakryjte alobalem.
  • Po upečení nechte kuře 10 minut odpočinout.
  • Podávejte s oblíbenými přílohami.
  • Na talíři můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 20g