Go Back
+ servings

Kuře S Nudlemi V Pomalém Hrnci

Vydatný a chutný pokrm kombinující křehké kuře a krémovou omáčku, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: kuře, nudle, pomalý hrnec, recept, vaření
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 4 hours
Total Time: 4 hours 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g širokých nudlí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti

Instructions

  • Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte česnek a krátce osmahněte.
  • Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osolte je.
  • Přidejte kuřecí maso na pánev a opékejte 5 minut.
  • Přesuňte kuře do pomalého hrnce.
  • Do hrnce přilijte kuřecí vývar a smetanu.
  • Přidejte tymián, sůl a pepř podle chuti.
  • Zakryjte a vařte na nízké teplotě 4 hodiny.
  • Na posledních 30 minut přidejte široké nudle.
  • Servírujte horké, můžete posypat čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 30g | Fat: 20g | Fiber: 2g