Go Back
+ servings

Kuře Adobo

Tento recept na kuře adobo je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Spojuje v sobě chutě sójové omáčky, octa a koření.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Filipínská
Keyword: kuře adobo, filipínská kuchyně, asijské recepty, hlavní chod
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/2 šálku bílého octa
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Na podávání: jarní cibulka a rýže

Instructions

  • Kuřecí stehna důkladně omyjte a osušte.
  • V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, česnek, bobkové listy, pepř a cukr.
  • Kuře vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut marinovat.
  • Na pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
  • Kuře osmahněte z každé strany dozlatova.
  • Přidejte marinádu a vodu do pánve.
  • Nechte směs vařit na mírném ohni, zakryté, po dobu 30 minut.
  • Občas promíchejte a kontrolujte, zda se omáčka nezredukovala příliš.
  • Jakmile je kuře měkké, sundejte pokličku a nechte omáčku zhoustnout.
  • Podávejte s rýží a ozdobte jarní cibulkou.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 20g | Fat: 25g | Fiber: 1g