Go Back
+ servings

Kukuřičná Polévka

Lahodná a výživná kukuřičná polévka, ideální jako předkrm nebo hlavní chod.
Print Pin
Course: Předkrm
Cuisine: Česká
Keyword: kukuřičná polévka, zdravé recepty, česká kuchyně
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 400 g kukuřice čerstvé nebo konzervované
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi zahřejte olivový olej.
  • Přidejte jemně nakrájenou cibuli a opékejte do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a krátce opékejte.
  • Přidejte kukuřici a promíchejte.
  • Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 15 minut.
  • Polévku rozmixujte do hladka pomocí tyčového mixéru.
  • Vmíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  • Nechte ještě pár minut prohřát.
  • Podávejte horké, ozdobené čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 12g | Fiber: 4g