Go Back
+ servings

Krevety V Horkovzdušné Fritéze

Rychlý a chutný recept na krevety připravené v horkovzdušné fritéze, ideální jako předkrm nebo hlavní chod.
Print Pin
Course: Mořské plody
Cuisine: Mezinárodní
Keyword: krevety, horkovzdušná fritéza, rychlé recepty
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 8 minutes
Total Time: 18 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 500 g krevety oloupané a očištěné
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Instructions

  • Omyjte krevety pod studenou vodou a osušte je papírovou utěrkou.
  • V míse smíchejte krevety s olivovým olejem, česnekovým práškem, paprikou, solí a pepřem.
  • Nechte směs marinovat alespoň 10 minut.
  • Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 200 °C.
  • Vložte krevety do koše fritézy v jedné vrstvě.
  • Vařte krevety po dobu 6-8 minut.
  • Po uplynutí doby vaření je vyjměte a nechte chvíli vychladnout.
  • Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 30g | Fat: 8g