Go Back
+ servings

Krevety Na česneku A Másle

Rychlý a chutný pokrm s křehkými krevetami, česnekem a máslem, ideální pro večeři nebo speciální příležitosti.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mořská
Keyword: krevety, česnek, máslo, rychlý recept, mořské plody
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 300 g čerstvých krevet oloupaných
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá petržel nasekaná
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka chilli vloček volitelně

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo na středním ohni.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte 1-2 minuty, dokud nezměkne.
  • Vložte krevety na pánev a osmahněte je 2-3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
  • Na závěr přidejte nasekanou petržel a chilli vločky.
  • Podávejte horké s kousky bagety nebo na těstovinách.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 24g | Fat: 18g