Go Back
+ servings

Krevety Ceviche

Osvěžující pokrm plný chuti, ideální pro letní dny.
Print Pin
Course: Předkrm
Cuisine: Latinskoamerická
Keyword: krevety, ceviche, letní pokrmy, předkrmy
Prep Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 300 g čerstvých krevet
  • 1/2 šálku limetkové šťávy
  • 1/2 šálku červené cibule jemně nakrájené
  • 1 rajče nakrájené na kostičky
  • 1 avokádo nakrájené na plátky
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru nasekaného
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 1 čili paprička jemně nasekaná

Instructions

  • Očistěte krevety a odstraňte střední žíly.
  • Vložte krevety do mísy a přelijte je limetkovou šťávou.
  • Přidejte cibuli a jemně promíchejte.
  • Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
  • Přidejte rajčata, avokádo a koriandr.
  • Ochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte nasekanou čili papričku podle chuti.
  • Promíchejte všechny ingredience opatrně.
  • Podávejte na talíři s plátky limetky.
  • Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte ihned.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 5g | Fiber: 3g