Go Back
+ servings

Krémové Rajčatové Těstoviny

Lahodné krémové rajčatové těstoviny, ideální pro rychlou večeři.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: krémové těstoviny, rajčatové těstoviny, italská kuchyně, rychlá večeře
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 250 g celozrnných těstovin
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 100 ml smetany
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • parmezán na posypání volitelně
  • chili vločky volitelně

Instructions

  • Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a smažte další minutu.
  • Přilijte konzervovaná rajčata a promíchejte.
  • Nechte vařit 5 minut, dokud se omáčka nezredukuje.
  • Přidejte smetanu a důkladně promíchejte.
  • Ochuťte solí, pepřem a chili vločkami.
  • Smíchejte uvařené těstoviny s omáčkou.
  • Podávejte s čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 12g | Fat: 15g | Fiber: 6g