Go Back
+ servings

Krémová Rajčatová Polévka

Lahodná a sytá krémová rajčatová polévka, ideální pro každou příležitost.
Print Pin
Course: Polévky
Cuisine: Česká
Keyword: krémová rajčatová polévka, recepty, polévky, vegetariánské
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 800 g zralých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu
  • Olivový olej

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Přidejte nakrájená rajčata a vařte 10 minut.
  • Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  • Po 15 minutách vaření směs rozmixujte dohladka.
  • Vmíchejte smetanu a ještě krátce povařte.
  • Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Podávejte horkou, ozdobenou bazalkou.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 10g | Fiber: 3g