Go Back
+ servings

Krémová Bramborová Polévka

Lahodná a výživná krémová bramborová polévka, ideální pro chladné dny.
Print Pin
Course: Polévky
Cuisine: Česká
Keyword: krémová bramborová polévka, polévky, česká kuchyně, zdravé vaření
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • čerstvá petržel na ozdobu
  • 1 lžíce olivového oleje

Instructions

  • Oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky.
  • Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, restujte dozlatova.
  • Přidejte brambory a krátce osmahněte.
  • Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  • Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Polévku rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru.
  • Přidejte smetanu a promíchejte.
  • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  • Podávejte teplé, ozdobené čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 15g | Fiber: 3g