Go Back
+ servings

Krémová Bramborová Kaše

Krémová bramborová kaše je ideální přílohou k mnoha pokrmům, s jemnou texturou a bohatou chutí.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: bramborová kaše, příloha, česká kuchyně, recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 1 kg brambor
  • 150 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 lžička soli
  • čerstvý pepř na dochucení
  • muškátový oříšek volitelně
  • 1 lžíce zakysané smetany volitelně

Instructions

  • Oloupejte brambory a nakrájejte je na kousky.
  • Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou.
  • Vařte je na středním ohni asi 20 minut, dokud nezměknou.
  • Jednou brambory změknou, slijte vodu.
  • Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
  • Postupně přidávejte mléko a míchejte.
  • Pomocí šťouchadla nebo mixéru vytvořte krémovou konzistenci.
  • Ochuťte solí a pepřem.
  • Pokud chcete, přidejte muškátový oříšek a zakysanou smetanu.
  • Podávejte teplé a vychutnejte si lahodnou chuť!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 12g | Fiber: 2g