Go Back
+ servings

Koprový Dip

Lahodný a osvěžující koprový dip, ideální jako příloha k zelenině nebo masům.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: koprový dip, příloha, zdravé občerstvení, česká kuchyně
Prep Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 80kcal

Ingredients

  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • 1 lžička olivového oleje

Instructions

  • Připravte si všechny ingredience.
  • Omyjte a nasekejte kopr nadrobno.
  • Oloupejte a prolisujte česnek.
  • V míse smíchejte bílý jogurt se zakysanou smetanou.
  • Přidejte nasekaný kopr a prolisovaný česnek.
  • Dochutťe citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • Přilijte olivový olej a dobře promíchejte.
  • Nechte dip odležet v lednici alespoň 30 minut.
  • Před podáváním ještě jednou promíchejte.
  • Podávejte s čerstvou zeleninou nebo masem.

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 3g | Fat: 5g