Go Back
+ servings

Klobásový Nákyp

Vydatný a chutný pokrm kombinující klobásu, brambory a zelí, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: klobásový nákyp, česká kuchyně, hlavní chod, recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 500 g klobásy
  • 400 g brambor
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 150 g strouhaného sýra
  • 100 g kysané zelí
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti
  • olej na vymazání formy

Instructions

  • Rozehřejte troubu na 180 °C.
  • Očistěte a nakrájejte cibuli na jemno.
  • Na pánvi osmahněte cibuli na oleji do zlatova.
  • Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • V míse smíchejte brambory, osmahnutou cibuli, smetanu, vejce a koření.
  • Na dno vymazané formy rozložte klobásu nakrájenou na kolečka.
  • Přidejte vrstvu kysaného zelí.
  • Na zelí naneste bramborovou směs rovnoměrně.
  • Posypte strouhaným sýrem.
  • Přikryjte alobalem a pečte 30 minut.
  • Odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nezapeče.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 30g | Fiber: 3g