Go Back
+ servings

Klobásová Polévka

Vydatná a chutná klobásová polévka, ideální pro chladné dny.
Print Pin
Course: Polévky
Cuisine: Česká
Keyword: klobásová polévka, recept, česká kuchyně, pohodové jídlo
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 300 g klobásy
  • 2 střední brambory
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte nakrájenou mrkev a papriku, restujte 5 minut.
  • Vmíchejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Přidejte nakrájené brambory a promíchejte.
  • Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  • Přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Vařte na mírném ohni 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  • Podávejte posypané čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 20g | Fiber: 3g