Go Back
+ servings

Klobásová Bramborová Polévka

Klobásová bramborová polévka je vydatný a chutný pokrm, ideální pro chladné dny.
Print Pin
Course: Polévka
Cuisine: Česká
Keyword: klobásová polévka, bramborová polévka, česká kuchyně, recept
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g brambor
  • 200 g klobásy
  • 1 střední cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 bobkový list
  • pepř a sůl dle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Instructions

  • Očistěte a nakrájejte brambory na kostky.
  • Na oleji osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
  • Přidejte nakrájenou klobásu a krátce osmahněte.
  • Vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.
  • Přidejte brambory a promíchejte.
  • Podlijte zeleninovým vývarem a přidejte bobkový list.
  • Vařte na mírném ohni 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Odstraňte bobkový list.
  • Podávejte horké, ozdobené čerstvou petrželkou.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 15g | Fiber: 3g