Go Back
+ servings

Kapustová Polévka

Lahodná a výživná kapustová polévka, ideální pro zdravý oběd nebo večeři.
Print Pin
Course: Polévky
Cuisine: Česká
Keyword: kapustová polévka, zdravé recepty, česká kuchyně
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 300 g kapusty
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř a sůl dle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Instructions

  • Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  • Přidejte nakrájenou mrkev a brambory a krátce opékejte.
  • Vsypte nasekaný česnek a restujte ještě 1 minutu.
  • Přidejte nakrájenou kapustu a promíchejte.
  • Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  • Polévku osolte a opepřete dle chuti.
  • Před podáváním ji můžete rozmixovat dohladka pro krémovou konzistenci.
  • Podávejte horkou, ozdobenou bylinkami.
  • Užijte si lahodnou kapustovou polévku!

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 7g | Fiber: 4g