Go Back
+ servings

Kalamáry

Kalamáry jsou lahodný a rychlý pokrm, ideální pro milovníky mořských plodů.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mořská
Keyword: kalamáry, mořské plody, rychlé recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 500 g čerstvých kalamárů
  • 100 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 citron
  • Olivový olej na smažení

Instructions

  • Kalamáry důkladně omyjte a osušte.
  • Odstraňte vnitřnosti a nakrájejte je na kroužky.
  • V míse smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem.
  • V další misce rozšlehejte vejce.
  • Ve třetí misce připravte strouhanku.
  • Každý kroužek kalamáru obalte v mouce.
  • Namočte do rozšlehaného vejce.
  • Obalte ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Smažte kalamáry 2-3 minuty, dokud nezískají zlatou barvu.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 18g | Fat: 10g | Fiber: 2g