Go Back
+ servings

Japonský Cheesecake

Lehký a nadýchaný dezert, který okouzlí svou jemnou chutí a úžasnou strukturou.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Japonská
Keyword: japonský cheesecake, dezert, lehký dezert, recept na cheesecake
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes
Servings: 8 porcí
Calories: 230kcal

Ingredients

  • 200 g cream cheese
  • 50 g cukru
  • 3 vejce
  • 50 ml mléka
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • špetka soli
  • cukr na posypání podle chuti

Instructions

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • V míse smíchejte cream cheese a cukr do hladka.
  • Přidejte vejce jedno po druhém a důkladně promíchejte.
  • V jiné misce smíchejte mouku, kukuřičný škrob a špetku soli.
  • Do směsi s cream cheese přidejte mléko a roztopené máslo.
  • Postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, až bude směs hladká.
  • Přidejte citrónovou šťávu a znovu promíchejte.
  • Směs nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
  • Připravte vodní lázeň: formu vložte do většího plechu s vodou.
  • Pekáč vložte do trouby a pečte 60 minut.

Nutrition

Calories: 230kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 15g