Go Back
+ servings

Italské Masové Kuličky

Italské masové kuličky jsou chutné a šťavnaté kousky, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: italské masové kuličky, recept, hlavní chod, italská kuchyně
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 50 g parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Instructions

  • Na pánvi osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji do zlatova.
  • Nechte vychladnout a přidejte do mletého masa.
  • Přidejte vejce, strouhanku, parmezán, oregano, sůl a pepř.
  • Vše důkladně promíchejte.
  • Z hmoty tvarujte malé kuličky.
  • Na pánvi rozehřejte olej a kuličky opékejte dozlatova.
  • Přeneste kuličky na plech a přidejte rajčatovou omáčku.
  • Zakryjte alobalem a pečte v troubě na 180°C asi 20 minut.
  • Podávejte teplé s těstovinami nebo čerstvým chlebem.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 1g