Go Back
+ servings

Hovězí Svíčková

Hovězí svíčková je tradiční český pokrm s jemnou omáčkou a kořenovou zeleninou, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: hovězí svíčková, česká kuchyně, recepty
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 2 hours
Total Time: 2 hours 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • majoránka sůl, pepř

Instructions

  • Připravte si všechny ingredience a nakrájejte zeleninu na malé kousky.
  • Na pánvi rozehřejte olej a opečte hovězí svíčkovou ze všech stran.
  • Vyjměte maso a na stejném tuku osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte mrkev, petržel a celer, restujte 5 minut.
  • Vložte zpět maso, přidejte česnek a hořčici a krátce promíchejte.
  • Podlijte hovězím vývarem a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte pod poklicí asi 1,5 hodiny do měkka.
  • Po uvaření vyjměte maso a omáčku rozmixujte do hladka.
  • Vmíchejte smetanu a dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
  • Masu nechte chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 35g | Fat: 30g | Fiber: 2g