Go Back
+ servings

Houbová Omáčka

Lahodná a krémová houbová omáčka, ideální k těstovinám nebo masu.
Print Pin
Course: Omáčka
Cuisine: Česká
Keyword: houbová omáčka, recept, česká kuchyně, omáčky
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 300 g čerstvých hub
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Petržel na posypání

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
  • Přidejte jemně nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezměknou.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Přilijte smetanu a promíchejte.
  • Vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Na závěr posypte čerstvou nasekanou petrželí.
  • Podávejte teplé.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 15g | Fiber: 1g