Go Back
+ servings

Hluboká Pizza

Hluboká pizza je vydatný pokrm s bohatou náplní a křupavou kůrkou, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: hluboká pizza, italská kuchyně, recept na pizzu
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml teplé vody
  • 10 g sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 400 g krájených rajčat
  • 300 g strouhaného sýra mozzarella
  • 200 g mletého masa
  • Oregano a černý pepř podle chuti

Instructions

  • V míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Nechte 10 minut aktivovat.
  • Přidejte mouku, sůl a olivový olej. Vypracujte hladké těsto.
  • Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
  • Mezitím na pánvi osmahněte mleté maso a ochuťte solí a pepřem.
  • Po vykynutí vyválejte těsto a rozložte ho do kulaté formy.
  • Na dno rozložte vrstvu krájených rajčat a posypte oreganem.
  • Přidejte osmažené maso a poté vrstvu sýra mozzarella.
  • Předehřejte troubu na 220 °C a pečte pizzu 30-35 minut.
  • Nechte 5 minut vychladnout před krájením a podáváním.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 2g