Go Back
+ servings

Hamburgerový Nákyp

Vydatný a chutný pokrm kombinující mleté maso, brambory a sýr, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Americká
Keyword: hamburger, nákyp, hlavní chod, rychlé recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule nakrájená
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 200 g strouhaného sýra např. čedar
  • 4 velké brambory oloupané a nakrájené na plátky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 šálku mléka

Instructions

  • Na pánvi osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
  • Přidejte mleté maso a opékejte, dokud nebude propečené.
  • Přidejte rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř a promíchejte.
  • Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
  • Do zapékací mísy vrstvěte plátky brambor na dno.
  • Na brambory nalijte směs z pánve.
  • Posypte strouhaným sýrem.
  • Přelijte mlékem, aby byly brambory měkké.
  • Pečte v troubě asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 30g | Fat: 25g | Fiber: 2g