Go Back
+ servings

Flank Steak

Vynikající recept na šťavnatý flank steak, ideální pro milovníky grilování.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Americká
Keyword: flank steak, grilování, hovězí maso, recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 1 kg flank steaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce čerstvého pepře
  • 2 lžíce balsamika
  • 1 lžíce medu
  • čerstvé bylinky tymián, rozmarýn
  • 1 citron šťáva
  • zelenina na grilování mrkev, cuketa

Instructions

  • Flank steak důkladně omyjte a osušte.
  • Připravte marinádu smícháním olivového oleje, česneku, soli, pepře, balsamika, medu a citronové šťávy.
  • Marinádu vetřete do masa a nechte odpočinout alespoň 30 minut.
  • Rozehřejte gril na vysokou teplotu.
  • Na grilu opékejte steak 5-7 minut z každé strany pro středně propečené.
  • Po opečení nechte steak 5 minut odpočinout.
  • Na grilu mezitím opečte zeleninu.
  • Steak nakrájejte na tenké plátky napříč vlákny.
  • Podávejte s grilovanou zeleninou a bylinkami.
  • Vyzkoušejte s omáčkou podle chuti.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 32g | Fat: 20g | Fiber: 1g