Go Back
+ servings

Fettuccine Alfredo

Lahodné a krémové fettuccine alfredo, ideální pro večerní večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: fettuccine, alfredo, italské těstoviny, recepty
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 600kcal

Ingredients

  • 300 g fettuccine
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu.
  • Do vroucí vody přidejte fettuccine a vařte podle pokynů na obalu.
  • Na pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
  • Přidejte nasekaný česnek a opékejte, dokud nezměkne.
  • Do pánve přilijte smetanu a přiveďte k mírnému varu.
  • Přidejte strouhaný parmezán a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Uvařené fettuccine sceďte a přidejte do omáčky.
  • Důkladně promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
  • Podávejte ozdobené čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 40g | Fiber: 2g