Go Back
+ servings

Enfrijoladas

Lahodný pokrm z tortil plněných fazolemi a posypaný sýrem, ideální pro milovníky mexické kuchyně.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: enfrijoladas, mexická kuchyně, vegetariánské jídlo, rychlé recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 4 kukuřičné tortilly
  • 1 šálek uvařených černých fazolí
  • 1/2 šálku fazolového pyré
  • 1/2 šálku sýra cotija
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru
  • 1 avokádo
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • Olive oil na smažení

Instructions

  • Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte uvařené černé fazole, kmín a sůl. Vařte 5 minut.
  • Rozmixujte směs fazolí na hladké pyré.
  • Na pánvi ohřejte tortilly po 30 vteřinách z každé strany.
  • Každou tortillu naplňte fazolovým pyré a srolujte.
  • Umístěte naplněné tortilly do pekáče.
  • Přelijte zbytkem fazolového pyré.
  • Posypte nastrouhaným sýrem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
  • Podávejte s koriandrem a avokádem.
  • Užijte si lahodné enfrijoladas!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 8g | Fiber: 5g