Go Back
+ servings

Dýňový Chléb S čokoládovými Kousky

Dýňový chléb s čokoládovými kousky je dokonalým podzimním dezertem, který spojuje sladkou chuť dýně s bohatostí čokolády.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: dýňový chléb, čokoládové kousky, podzimní dezert
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 8 porcí
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 1 šálek dýňového pyré
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 šálku čokoládových kousků

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • V míse smíchejte dýňové pyré, olej, cukr a vejce.
  • V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici.
  • Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a míchejte.
  • Přidejte čokoládové kousky a promíchejte.
  • Vymažte formu na chléb a nalijte těsto.
  • Pekněte v předehřáté troubě 60 minut.
  • Po upečení nechte chléb vychladnout ve formě 10 minut.
  • Poté vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
  • Podávejte a vychutnávejte si!

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 2g | Fat: 8g | Fiber: 1g