Go Back
+ servings

Dýňový Banánový Chléb

Lahodný dýňový banánový chléb spojuje jemnou chuť banánů s dýní, ideální pro podzimní dny.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Americká
Keyword: dýňový chléb, banánový chléb, podzimní dezert, domácí pečení
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 10 porcí
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 2 zralé banány
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/3 šálku oleje
  • 2 vejce
  • 1 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku

Instructions

  • V předehřáté troubě na 175 °C si připravte formu na chléb.
  • Ve velké míse rozmačkejte banány vidličkou.
  • Přidejte dýňové pyré, olej a oba druhy cukru, dobře promíchejte.
  • V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a koření.
  • Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Vmíchejte vejce a znovu promíchejte.
  • Vyložte formu na chléb pečícím papírem.
  • Do formy nalijte těsto a uhlaďte povrch.
  • Pekněte v troubě přibližně 60 minut, nebo dokud není chléb zlatavý.
  • Po upečení nechte vychladnout na mřížce před krájením.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 8g | Fiber: 2g