Go Back
+ servings

Dýňové Těstoviny

Dýňové těstoviny jsou jednoduchým a lahodným pokrmem, který přináší chuť podzimu na váš stůl.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: dýňové těstoviny, podzimní jídlo, zdravé vaření
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 480kcal

Ingredients

  • 250 g těstovin např. tagliatelle
  • 200 g dýně např. Hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany
  • 50 g parmezánu
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Dýni oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte ji v osolené vodě asi 10 minut.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na jemno nakrájenou cibuli.
  • Restujte cibuli do zlatova, poté přidejte nasekaný česnek.
  • Přidejte uvařenou dýni a promíchejte.
  • Mixujte dýni s cibulí a česnekem na hladké pyré.
  • Do směsi přilijte smetanu a promíchejte.
  • Přidejte uvařené těstoviny do pánve a dobře promíchejte.
  • Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, sůl a pepř podle chuti.
  • Podávejte s čerstvou petrželí na ozdobu.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 18g | Fiber: 4g