Go Back
+ servings

Dýňové Chilli

Vydatné a chutné dýňové chilli, ideální pro vegetariány i milovníky masa.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Vegetariánská
Keyword: dýňové chilli, vegetariánské jídlo, podzimní pokrmy
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 1 střední dýně Hokkaido
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 šálek kukuřice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • 1 šálek zeleninového vývaru

Instructions

  • Dýni důkladně umyjte a nakrájejte na malé kostičky.
  • Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  • V hrnci rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte cibuli a česnek, restujte do zlatova.
  • Přidejte dýni a smažte další 5 minut.
  • Do hrnce přidejte rajčata, fazole a kukuřici.
  • Ochutnejte kořením: kmín, paprika a chilli prášek.
  • Přilijte zeleninový vývar a promíchejte.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 20 minut.
  • Podávejte horké, můžete ozdobit čerstvým koriandrem.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 8g | Fat: 5g | Fiber: 10g