Go Back
+ servings

Domácí Brusinkový Protlak

Lahodný domácí brusinkový protlak, ideální pro podzimní pokrmy.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: brusinkový protlak, domácí protlak, podzimní recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 300 g čerstvých brusinek
  • 200 g cukru
  • 1 pomeranč šťáva a kůra
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 šálku vody

Instructions

  • Opláchněte brusinky pod studenou vodou a odstraňte zkažené kusy.
  • V hrnci smíchejte brusinky, cukr a vodu.
  • Přidejte šťávu a kůru z pomeranče.
  • Přidejte skořici a muškátový oříšek.
  • Vařte na středním ohni, dokud brusinky nezměknou (asi 10-15 minut).
  • Pomocí vidlice nebo mixéru rozmačkejte brusinky na protlak.
  • Vařte další 10 minut, dokud směs nezhoustne.
  • Nechte vychladnout, poté přeneste do sklenice.
  • Uložte do lednice, kde vydrží až 2 týdny.
  • Před podáváním nechte protlak zchladnout na pokojovou teplotu.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 39g | Fiber: 1g