Go Back
+ servings

čokoládový Dezert Eclair

Tento čokoládový dezert eclair je opravdovým potěšením pro všechny milovníky sladkostí. Křehké těsto, jemný krém a bohatá čokoládová poleva se spojí v jeden neodolatelný zážitek.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Francouzská
Keyword: čokoládový dezert, eclair, sladkosti, francouzské dezerty
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 1 hour 5 minutes
Servings: 12 porcí
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 250 ml vody
  • 100 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g hořké čokolády
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Instructions

  • V hrnci přiveďte vodu a máslo k varu.
  • Přidejte hladkou mouku a sůl, míchejte, dokud se těsto nespojí.
  • Nechte těsto vychladnout, poté postupně přidávejte vejce.
  • Těsto umístěte do cukrářského sáčku a na plech vyložte malé proužky.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  • Nechte vychladnout a poté je rozkrojte.
  • Ve šlehači vyšlehejte smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem.
  • Naplněné eclairy zakryjte vrchní částí.
  • Na vodní lázni rozpusťte čokoládu s olejem.
  • Polévejte eclairy rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 15g | Fiber: 1g