Go Back
+ servings

čokoládová Kůra

Lahodný dezert s bohatou čokoládovou chutí, ideální pro milovníky sladkostí.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Mezinárodní
Keyword: čokoládová kůra, dezert, sladkost, domácí recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes
Servings: 10 porcí
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 50 g bílého cukru
  • 50 g mletých ořechů
  • 50 g sušeného ovoce
  • 50 g kousků čokolády na ozdobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Instructions

  • Rozehřejte obě čokolády ve vodní lázni.
  • Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli.
  • Vložte mleté ořechy a sušené ovoce do směsi a promíchejte.
  • Vyložte plech pečicím papírem.
  • Nalijte směs na plech a rovnoměrně ji rozprostřete.
  • Posypte kousky čokolády a dalšími ořechy.
  • Nechte směs ztuhnout při pokojové teplotě po dobu 1 hodiny.
  • Po ztuhnutí nakrájejte na kousky.
  • Podávejte jako dezert nebo sladkost ke kávě.
  • Uložte do vzduchotěsné nádoby.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 9g | Fiber: 1g