Go Back
+ servings

Citronová Máslová Omáčka

Lahodná citronová máslová omáčka, ideální k rybám a zelenině.
Print Pin
Course: Omáčky
Cuisine: Francouzská
Keyword: citronová máslová omáčka, omáčka k rybám, recept na omáčku
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 100 g másla
  • 1 citron šťáva a kůra
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • špetka soli
  • špetka černého pepře
  • 1 stroužek česneku nasekaný

Instructions

  • Na středním ohni rozpusťte máslo v pánvi.
  • Přidejte nasekaný česnek a opékejte 1 minutu.
  • Vylisujte šťávu z citronu a přidejte ji do pánve.
  • Přidejte bílého vína a důkladně promíchejte.
  • Nechte omáčku vařit 2-3 minuty, až se zredukuje.
  • Přidejte citronovou kůru a promíchejte.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
  • Odstraňte z ohně a nechte chvíli vychladnout.
  • Podávejte teplé k rybám nebo zelenině.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 1g | Fat: 28g