Go Back
+ servings

Cibulový Dip

Lahodný a krémový cibulový dip, ideální jako předkrm pro každou příležitost.
Print Pin
Course: Předkrm
Cuisine: Česká
Keyword: cibulový dip, předkrm, občerstvení, jednoduchý recept
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 2 velké cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • 100 g strouhaného sýra např. čedaru
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 jarní cibulky
  • čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  • Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nebude zlatavě hnědá (cca 20 minut).
  • Přidejte česnek v prášku, sůl a pepř, promíchejte.
  • Nechte cibuli vychladnout na pokojovou teplotu.
  • V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu.
  • Přidejte vychladlou cibuli a strouhaný sýr do směsi.
  • Vše dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • Přidejte nasekané jarní cibulky a ještě jednou promíchejte.
  • Podávejte s krekry nebo čerstvou zeleninou.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 5g | Fat: 20g | Fiber: 1g