Go Back
+ servings

Chřest V Horkovzdušné Fritéze

Rychlý a zdravý recept na chřest v horkovzdušné fritéze, ideální jako příloha k hlavnímu jídlu.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Zdravá strava
Keyword: chřest, horkovzdušná fritéza, zdravé jídlo, příloha
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 12 minutes
Total Time: 22 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 120kcal

Ingredients

  • 500 g čerstvého chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička citronové šťávy volitelné

Instructions

  • Chřest omyjeme a odřízneme tvrdé konce.
  • V míse smícháme olivový olej, sůl, pepř a česnekový prášek.
  • Chřest vložíme do mísy a důkladně promícháme s marinádou.
  • Horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 200 °C.
  • Chřest rozložíme do koše fritézy v jedné vrstvě.
  • Vaříme 10-12 minut, dokud není chřest křehký a mírně zlatý.
  • Po upečení chřest vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou (pokud používáme).
  • Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.
  • Chřest můžeme posypat parmezánem pro extra chuť (volitelné).
  • Užíváme si lahodný pokrm!

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 4g | Fat: 7g | Fiber: 4g