Go Back
+ servings

Chili Relleno Nákyp

Vynikající pokrm plný chuti, který kombinuje papriky poblano, mleté maso a sýr, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: chili relleno, nákyp, mexická kuchyně, hlavní chod
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 4 velké papriky poblano
  • 400 g mletého masa hovězí nebo kuřecí
  • 200 g strouhaného sýra čedar nebo mozzarella
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat drcená nebo nakrájená
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku smetany
  • olej na smažení
  • čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Papriky poblano opékejte na suché pánvi, dokud lehce nezčernají.
  • Oloupejte papriky a odstraňte semena.
  • Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na oleji do zlatova.
  • Přidejte mleté maso a opékejte, dokud nezhnědne.
  • Přidejte rajčata, kmín a papriku, vařte 10 minut.
  • Připravte si směs sýrů a vajec ve velké míse.
  • Do směsi přidejte vychladlou směs masa a dobře promíchejte.
  • Naplněné papriky vložte do pečící formy a zalijte smetanou.
  • Pečte v předehřáté troubě 30 minut, dokud není nákyp zlatavý a bublající.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 30g | Fat: 30g | Fiber: 5g