Go Back
+ servings

červený Bramborový Salát

Osvěžující a chutný červený bramborový salát ideální pro letní grilování a jako příloha.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: bramborový salát, letní recepty, zdravé jídlo, přílohy
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 500 g červených brambor
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu
  • Střípky fety nepovinné

Instructions

  • Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě do měkka.
  • Po vychladnutí slupku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Cherry rajčátka omyjte a rozpulte.
  • Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  • V míse smíchejte brambory, rajčátka a cibuli.
  • V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, olivový olej, ocet a hořčici.
  • Dochutťe solí a pepřem podle chuti.
  • Všechny ingredience smíchejte v míse.
  • Salát nechte chvíli odležet v chladničce.
  • Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou a střípky fety.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 3g | Fat: 10g | Fiber: 3g