Go Back
+ servings

Carne Guisada

Tradiční mexický pokrm carne guisada je bohatý na chutě a ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: carne guisada, mexická kuchyně, dušené maso
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 2 hours
Total Time: 2 hours 20 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 1 kg hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená
  • 1 žlutá paprika nakrájená
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a opékejte do zlatohněda.
  • Přidejte hovězí maso a opékejte, dokud nezíská hnědou barvu.
  • Přidejte papriky a krátce je osmahněte.
  • Do pánve nalijte hovězí vývar a přidejte rajčata.
  • Okořeňte kmínem, paprikou, solí a pepřem.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a zakryjte.
  • Vařte na nízkém plameni asi 2 hodiny, občas promíchejte.
  • Podávejte horké s rýží nebo tortillami.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 35g | Fat: 20g | Fiber: 3g