Go Back
+ servings

Cajunské Krevety

Cajunské krevety jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat mořské plody s nádechem pikantnosti.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Cajunská
Keyword: cajunské krevety, mořské plody, pikantní jídlo
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 500 g čerstvých krevet oloupaných a očištěných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cajunského koření
  • 1 čajová lžička papriky
  • 1/2 čajové lžičky česneku v prášku
  • 1/2 čajové lžičky cibule v prášku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 1 limetka šťáva
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • V míse smíchejte krevety s olivovým olejem a cajunským kořením. Nechte marinovat.
  • Na pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
  • Přidejte krevety a opékejte 2–3 minuty z každé strany.
  • Přidejte papriku, česnek a cibuli v prášku.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Na závěr přidejte šťávu z limetky a promíchejte.
  • Vařte ještě 1 minutu, dokud krevety nezískají růžovou barvu.
  • Ozdobte čerstvou petrželí.
  • Podávejte s rýží nebo salátem.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 10g