Go Back
+ servings

Bramborové Nudle

Tradiční český pokrm, který spojuje jemné bramborové nudle s chutnými omáčkami a přílohami.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: bramborové nudle, česká kuchyně, tradiční jídlo
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • Špetka muškátového oříšku

Instructions

  • Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě do měkka.
  • Uvařené brambory slijte a nechte mírně vychladnout.
  • Brambory prolisujte do mísy.
  • Přidejte hladkou mouku, vejce, sůl a muškátový oříšek.
  • Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  • Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát silný cca 1 cm.
  • Nakrájejte na proužky o šířce 1 cm.
  • V osolené vodě přiveďte k varu a vložte nudle.
  • Vařte, dokud nudle nevyplavou na povrch (cca 5 minut).
  • Nudle slijte a podávejte s omáčkou dle chuti.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 2g | Fiber: 2g