Go Back
+ servings

Boursin Kuře

Boursin kuře je lahodný pokrm kombinující šťavnaté kuřecí maso s krémovým sýrem Boursin, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Francouzská
Keyword: boursin kuře, kuřecí recepty, rychlé večeře, hlavní chod
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 400kcal

Ingredients

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g sýra Boursin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citrón šťáva a plátky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce petrželky
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • zelenina na podávání např. hrášek, mrkev

Instructions

  • Omyjte kuřecí prsa a osušte je papírovou utěrkou.
  • Osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran.
  • V pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotě.
  • Přidejte kuřecí prsa a opékejte 6-7 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavá.
  • Vyjměte kuřecí prsa a dejte je na talíř.
  • Do pánve přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Vmíchejte kuřecí vývar a šťávu z citrónu, přiveďte k varu.
  • Přidejte sýr Boursin a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Vraťte kuřecí prsa do pánve a vařte ještě 10 minut na mírném ohni.
  • Podávejte s plátky citrónu a čerstvou bylinkou.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 25g | Fiber: 2g