Go Back
+ servings

Bílé Lasagne

Bílé lasagne jsou skvělou alternativou klasických lasagní, plné lahodného bešamelu a sýra.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: bílé lasagne, italská kuchyně, recepty
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 550kcal

Ingredients

  • 400 g lasagní
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 g parmezánu
  • 200 g mozzarelly
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • olej sůl, pepř

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte mleté maso a opékejte do zlatova.
  • Osolte a opepřete dle chuti.
  • V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte mouku a opékejte.
  • Postupně přilévejte smetanu a míchejte, dokud nevznikne hladký krém.
  • Přidejte muškátový oříšek a část parmezánu.
  • Na dno zapékací mísy dejte vrstvu bešamelu.
  • Na bešamel položte vrstvu lasagní, poté maso a opět bešamel.
  • Opakujte vrstvy, dokud nevyčerpáte ingredience.
  • Na vrch dejte sýr mozzarella a zbytek parmezánu.
  • Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 45 minut.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 30g | Fat: 40g | Fiber: 2g