Go Back
+ servings

Bílé Chili

Vydatný a chutný pokrm kombinující kuřecí maso a bílé fazole, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Americká
Keyword: bílé chili, recepty, kuřecí pokrmy, pohodlné jídlo
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g kuřecího masa prsa nebo stehna
  • 400 g bílých fazolí konzervovaných
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 2 stroužky česneku drcené
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička chili prášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml zakysané smetany na servírování
  • Strouhaný sýr na servírování
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
  • Přidejte česnek a restujte další minutu.
  • Do pánve přidejte kuřecí maso nakrájené na kostičky.
  • Osmahněte maso, dokud nezhnědne ze všech stran.
  • Přidejte papriky a restujte, dokud nezměknou.
  • Vmíchejte bílou fazoli a koření (kmín, oregano, chili prášek).
  • Podlejte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut.
  • Podávejte horké, ozdobené zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a koriandrem.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Fiber: 10g