Go Back
+ servings

Baskický Cheesecake

Baskický cheesecake je lahodný dezert s karamelizovaným povrchem a krémovou náplní, ideální pro oslavy a rodinné setkání.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Baskická
Keyword: baskický cheesecake, dezert, sladkosti, recept
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 8 porcí
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 600 g krémového sýra
  • 150 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g hladké mouky
  • špetka soli

Instructions

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Ve velké míse smíchejte krémový sýr s cukrem do hladka.
  • Přidejte vejce jedno po druhém a důkladně promíchejte.
  • Vmíchejte smetanu na šlehání a vanilkový extrakt.
  • Přidejte mouku a sůl, míchejte, dokud nebude směs hladká.
  • Připravte formu na pečení vyloženou pečicím papírem.
  • Nalijte směs do formy a uhlaďte povrch.
  • Pečte v předehřáté troubě 40 minut, dokud vršek nezezlátne.
  • Nechte cheesecake vychladnout v troubě s pootevřenými dveřmi.
  • Před podáváním nechte cheesecake v chladničce minimálně 4 hodiny.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 6g | Fat: 25g