Go Back
+ servings

Asijské Masové Kuličky

Lahodné asijské masové kuličky, ideální pro milovníky exotických chutí.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Asijská
Keyword: asijské masové kuličky, recepty, hlavní chod
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 500 g mletého masa vepřové nebo kuřecí
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce zázvoru nastrouhaného
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 jarní cibulka nasekaná
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • olivový olej na smažení

Instructions

  • V míse smíchejte mleté maso, česnek, zázvor, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, jarní cibulku, vejce a strouhanku.
  • Pečlivě promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  • Navlhčete si ruce a formujte malé kuličky.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Osmahněte kuličky na středním ohni, dokud nebudou zlatohnědé ze všech stran.
  • Přesuňte kuličky na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
  • Podávejte teplé s omáčkou na namáčení.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 1g