Go Back
+ servings

Ananasový Nákyp

Lahodný dezert spojující sladkost ananasu s křupavou krustou, ideální pro rodinné oslavy.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Mezinárodní
Keyword: ananasový nákyp, dezert, sladké, ovoce
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 6 porcí
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 500 g čerstvého ananasu
  • 200 ml smetany
  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 150 g mletých ořechů
  • 100 g másla
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • čerstvá máta na ozdobu

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Oloupejte ananas a nakrájejte na malé kousky.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Přidejte smetanu a dobře promíchejte.
  • Vmíchejte kousky ananasu do směsi.
  • Přidejte mleté ořechy, kypřící prášek a špetku soli.
  • Rozpuštěné máslo vmíchejte do těsta.
  • Směs nalijte do vymazané formy.
  • Pekjte v troubě přibližně 30 minut, dokud nebude zlatavá.
  • Nechte vychladnout a ozdobte čerstvou mátou.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 18g | Fiber: 1g